Termékeink

Hogyan válasszunk páraelszívót?


A teljesítmény összehasonlítása


Az egyes gyártók a készülékek teljesítményére vonatkozó adatait különböző módon tüntetik fel. Nagyon fontos a páraelszívók kiválasztásánál, hogy az azonos értékeket hasonlítsuk össze, tehát nem biztos, hogy mindig a legnagyobb teljesítmény, a legjobb választás....

Az egyes gyártók a készülékek teljesítményére vonatkozó adatait különböző módon tüntetik fel.Nagyon fontos a páraelszívók kiválasztásánál, hogy az azonos értékeket hasonlítsuk össze, tehát nem biztos, hogy mindig a legnagyobb teljesítmény, a legjobb választás. A teljesítményszükséglet függ a helység adottságaitól, az elhelyezés és az üzemeltetés módjától, valamint kivezetett üzemmód esetén a csőszakasz átmérőjétől, hosszától és a azok kanyarulataitó is.
Ezért a legjobb összehasonlítási alap az UNE ENI61591 szabvány, mely egységes összehasonlítási alapot képez a megfelelő teljesítményű páraelszívó kiválasztásához. Néhány gyártó esetében a jelleggörbe is megtalálható a katalógusban, melyen részletesenlátható a teljesítmény alakulása a különböző nyomásérték mellett. A jelleggörbe tájékoztat arról, hogy a páraelszívó mekkora mennyiségű közeget tud szállítani más és más nyomásérték mellett. A nyomásérték változását befolyásolják többek között a kivezetéshez alkalmazott csövek fajtái, azok átmérője, hossza...stb.


vissza