Termékeink

Nyitóoldali hírek


Külső motoros páraelszívók - A legcsendesebb megoldás!


Ez a megoldás eredményezi a legcsendesebb konyhai elszívást. Ebben az esetben az elszívó motor (ventilátor egység) a nem magában a páraelszívóban kerül elhelyezésre, hanem egy külső egységben.

Külső motoros páraelszívók - A legcsendesebb megoldás!

Ezeknél a páraelszívóknál maga a motor nem a páraelszívóban kap helyet, hanem egy külső egységben. Magát a külső motort el lehet helyezni a padlástérben, tetőtérben, falon kívül vagy magán a tetőn. Mindegyik elhelyezésnek megvan a maga külső egysége. Minden esetben magában a páraelszívóban található a vezérlés és a világítás, ezt a vezérlést kötik össze a külső motor vezérlésével. A külső motorok teljesítménye: alapban 1000 m3/h, de léteznek már 2000 m3/h légszállítással is. A külső motoros páraelszívók nagy előnye a zajcsökkenés, mivel a motor egy külső egységben kap helyet, így a páraelszívó kürtőnél csak a levegő áramlását lehet hallani, magát a motorhangot nem. Ha a  kivezetést speciális zajszigetelt légtechnikai csővel oldják meg, akkor ezt a zajszintet tovább lehet csökkenteni, így a páraelszívónak a zajszintje minimális lesz.

 

Külső motoros páraelszívó rendszer tervezése és telepítése esetén megfelelő távolságot kell biztosítani a páraelszívó ernyő és az adott külső motor között.

 

Nézzünk egy-két példát:

Ha egy falra felszerelt páraelszívó ernyő mögötti kivezetés végére elhelyezünk egy SEM2-es (külső fali) motort, akkor az üzemeltetése esetén a rövid távolságnak köszönhetően a légtechnikai csövön keresztül „visszahalljuk” a motor zaját.

Itt meg kell megjegyezni, hogy az ilyen telepítés esetén is halkabb megoldást kapunk, mint egy azonos teljesítményű belső motoros páraelszívó megoldásnál, de nem kapjuk meg azt a feltétlen komfortérzetet, mint amit egy külső motoros rendszer nyújthat nekünk.

Ugyanilyen hibás kivitelezés például egy sziget páraelszívó esetén a SEM1-es (légtechnikai cső közbe telepíthető) motort, közvetlenül a páraelszívó ernyő közelében az álmennyezetben elhelyezni, vagy födémáttörés esetén közvetlenül az átvezetés mellé telepíteni azt.
 

Tehát minden esetben a kívánt cél elérése érdekében hagyjunk megfelelő távolságot a páraelszívó ernyő és az adott külső motor között, ami minimum 3m.


Ha a fentiekben leírt minimum 3 méteres kivezetési távolságra nincs lehetőség, akkor választhatjuk az extra csendes (akár 85%-kal halkabb, mint egy azonos elszívási teljesítménnyel rendelkező hagyományos készülék), nagyteljesítményű, belső motoros Falmec NRS rendszerű páraelszívókat. Az NRS termékcsalád egyik jelentős fejlesztése az a zajcsökkentő rendszer, amely a motor és a légáramlási út különleges kialakításának, valamint ezek speciális szigetelésének köszönhetően különlegesen csendes megoldást biztosít.

 

Javaslatunk a kivezetésre:

A legtökéletesebb légtechnikai kivezetést akkor kapjuk, ha a fentikben leírt távolságon túl sima, merevfalu légtechnikai csőrendszert és elemeit alkalmazzuk, valamint hő és zajszigetelést is használunk a kivitelezés során.

 

MEGNÉZEM A KÜLSŐ MOTOROS ELSZÍVÓKAT....
vissza
Lapozzon bele legújabb katalógusunkba!
Belelapozok